Drukke kinderen

Sommige kinderen zijn in de ogen van hun ouders erg druk. Ouders en verzorgers kunnen daar behoorlijk last van hebben, maar ook andere kinderen kunnen daar onder lijden. Het kan zijn dat jouw kind van nature druk is. Het kan ook zijn dat jouw kind nog niet geleerd heeft stil te zitten, naar anderen te luisteren of enige tijd op te letten.

Tips

Jij als ouder hebt invloed op het gedrag van je kind. Hier lees je enkele tips en ideeën om wat meer rust te brengen bij jezelf en je kind, en daardoor de sfeer in het gezin te verbeteren.

Er zijn vast tijden dat het goed gaat, beloon dit gedrag. Benoem wat je als ouder fijn gedrag vindt.

Probeer regelmaat te brengen in het dagritme; vaste tijden voor de maaltijden, voor het opstaan, naar bed gaan en voor het naar school gaan.
Kinderen die moeite hebben met één bepaalde taak bezig te zijn, zijn erg geholpen wanneer je één opdracht tegelijk geeft. Die opdracht mag, zeker in het begin, niet te moeilijk zijn.
Probeer consequent te zijn: ja is ja, nee is nee. Ook al is dat soms moeilijk.
Omdat we regelmatig vragen krijgen over dit onderwerp hebben we hierover een nieuwsflits gemaakt. U kunt de nieuwsflits ‘Drukke kinderen’ gratis ophalen in één van de inlooppunten van CJGgeeftantwoord of downloaden van deze site.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met cjggeeftantwoord (0800-2540000 of info@cjggeeftantwoord.nl).

terug naar bovenGerelateerde Documenten