Nieuws

Alle nieuwsartikelen

Een zomer VOL verleidingen....

7 juli 2014

Think before you drink

Grenzen opzoeken en eigen keuzes maken
De zomer is in aantocht. Dat betekent vakantie, mooi weer, feesten, kermissen en andere evenementen. Voor jongeren zijn dat momenten waarop ze eerder in de verleiding kunnen komen om eens lekker uit hun dak te gaan.

Grenzen opzoeken, eigen keuzes maken, experimenteren… dat hoort er op jonge leeftijd allemaal bij. Te ver over die grens gaan kan nare gevolgen hebben zoals, dronken worden, alcoholvergiftigingen, onveilig vrijen, soa’s en ruzie met geweld.

Ludiek, fris en sexy
Met de act van Helder Theater willen Think before you drink en Sense leerlingen op een frisse en ludieke manier bewust maken van hun eigen keuzes op het gebied van alcohol en seks. Tijdens de pauzes spelen de acteurs een luchtige act vanuit een zonnig kleedhokje. Ze komen in aanraking met ‘spannende’ verleidingen waar ze uiteraard ook graag de mening van de leerlingen over willen horen. Benieuwd welke scholen het theater bezoekt? Op www.watkiesjij.com staat het tourschema.

Think Before You Drink
Think before you drink richt zich niet alleen op de jongeren zelf, maar ook op hun omgeving. Mooie voorbeelden zijn: Uit met ouders, Haltaanpak en de samenwerking met de horeca en sportverenigingen. Zoekt u inspiratie om ook met alcoholpreventie en -handhaving aan de slag te gaan op uw school of in uw gemeente? Check dan onze online interventiekoffer www.thinkbeforeyoudrink-interventiekoffer.nl.

Sense, voor al je vragen over seks
Sense is er voor jongeren t/m 24 jaar. Op de speciale jongerenwebsite www.sense.info is betrouwbare informatie over onderwerpen te vinden zoals jezelf ontdekken, vrijen, je grenzen aangeven, cultuur & geloof, seks en internet, voorbehoedmiddelen, zwangerschap en soa. Ook bij vragen of problemen zijn jongeren bij Sense aan het juiste adres. Vragen stellen kan op verschillende manieren: via chat of e-mail of door langs te komen op het gratis en anonieme Sense-spreekuur bij de GGD. Bel voor een afspraak 0900-3696969.

Foto's