Nieuws

Alle nieuwsartikelen

Start MAMACAFÉ 2 oktober in De Gouden Leeuw.

17 september 2013

Mamacafé flyer

In st Oedenrode start vanaf woensdag 2 oktober het mamacafé, een ontmoetingsplek voor moeders én vaders!

Zittend op het terras van Grandcafé De Gouden Leeuw aan de markt valt een sticker met een moeder met kind aan de borst bij de toegangsdeur op.  Bedrijfsleider Sjef van de Wijdeven zegt desgevraagd dat het een welkom is aan moeders die hier hun kind willen voeden.

Sjef zegt dat ze ook een heus “mamacafé” krijgen. Elke 1ste woensdag van de maand is er van 10.00-12.00 uur een inloopochtend en kunnen mama’s vrijblijvend bijkletsen over hun baby’s en peuters.

De Gouden Leeuw heeft welwillend meegewerkt aan dit initiatief van Diny van de Wijdeven.  In overleg met haar collega Christien en het “CJG geeft antwoord” (Centrum voor Jeugd en Gezin) wil zij een ontmoetingsplaats creëren voor mama’s.

Diny werkt als jeugdverpleegkundige op het consultatiebureau. Ze merkt dat er met name bij jonge moeders die van buiten Rooi hier zijn komen wonen behoefte is om contacten te leggen en ervaringen uit te wisselen met andere moeders met baby’s en peuters van 0-4 jaar. Na de peutertijd zijn er meer onderlinge contacten via kinderdagverblijf en school.
Natuurlijk zijn er de sociale media die nu een rol spelen,  maar direct contact is in deze veel fijner denkt Diny.
Het leek haar leuk in het najaar te starten omdat week 40 Week van de Borstvoeding is en week 41 Week van de Opvoeding.
Er zal in deze weken wel het een en ander gepubliceerd worden en dat vormt ook een bron voor gesprekken over voeden en opvoeden.
Ook de papa’s zijn welkom in het café en mogen uiteraard meepraten.

Op 2 oktober neemt het Centrum voor Jeugd en Gezin het eerste kopje koffie voor haar rekening.

Tot woensdag 2 oktober en alle verdere 1ste woensdagen van de maand.