Nieuws

Alle nieuwsartikelen

Turks Cultureel Festijn en Open Dag Veghel

22 maart 2013

Turks cultureel festijn

In het weekend van 6 en 7 april 2013 vindt voor de 6de keer Turks Cultureel Festijn & Open Dag plaats door Selimiye Moskee te Veghel.

De opening is om 10.00 uur zaterdag 6 april. Op zondag 7 april om 20.00 uur vindt de afsluiting plaats. De activiteiten zullen plaatsvinden voor en binnen de moskee aan de Mr. Van Coothstraat 1 (naast de Lambertuskerk).

Sinds 2009 zag het Cultureel Festijn & Open Dag een alsmaar stijgend aantal bezoekers. Vorig jaar bezochten niet minder dan 2.000 Veghelaren en mensen uit de omgeving dit evenement. Inmiddels is Turks Cultureel Festijn & Open Dag een begrip geworden in Veghel en we zullen weer de smaak te pakken hebben!

Ook deze keer zijn er weer volop Turkse lekkernijen en entertainment. Dit evenement is een waar feest voor de smaakpapillen. Naast de geur van het lekkere gemarineerde vlees dat op smaak komt op houtskool, vindt u door dames ter plekke ambachtelijk bereide deegwaren. Naast de bekende frisdranken kunt u ook de Turkse ayran proeven. De Turkse keuken wordt tot in de details voor u gepresenteerd met de spreekwoordelijke Turkse gastvrijheid.

Na al het lekkere eten mag natuurlijk de Turkse koffie met Turkish delight niet ontbreken. Liefhebbers van zoetigheden zoals baklava en nog vele andere smaken zullen niks tekortkomen.

Ook kinderen en jongeren kunnen na een lekker hapje hun energie kwijt op bijvoorbeeld springkussens. Daarnaast worden er rondleidingen gegeven in de moskee en kunt u genieten van muziek en mogelijk meer verrassingen. In een ongedwongen sfeer proeft u de Turkse keuken als nooit tevoren en heeft u de kans de Islam en de Turkse cultuur te leren kennen van dichtbij. De deuren van de moskee zijn wijd open om u te verwelkomen.

In dit evenement verwachten wij ook deelnemers uit de media en de maatschappelijke organisaties. De Moskee nodigt hierbij iedereen uit om deel uit te maken van dit grote feest !