Nieuws

Alle nieuwsartikelen

Uit met ouders in Landerd

26 november 2012

“Uit met Ouders” is intussen een bekend fenomeen geworden o.a. in Eindhoven, Breda,
St. Oedenrode, Deurne en Veghel. Na de vele succesvolle edities wordt “Uit met Ouders” voor het eerst in Landerd georganiseerd. Op 11 december zullen er vier verschillende interactieve presentaties gegeven worden in diverse uitgaansgelegenheden, twee in Zeeland en twee in Schaijk.

Het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) organiseert in samenwerking met De 3 Heere, De Potter in Schaijk en De Ambianz en De Brouwer in Zeeland, politie, gemeente, GGD en Novadic-Kentron “Uit met Ouders”:

Uit met ouders
Een informatieve kroegentocht voor ouders in de gemeente Landerd.

Stappen, u heeft het vroeger vast ook gedaan, met vrienden naar de kroeg, een biertje drinken. Een herkenbaar en geaccepteerd gebeuren.
Nu heeft u zelf tieners in de leeftijd van 13- 18 jaar, die ( binnenkort) op stap gaan.
Misschien bent u wel nieuwsgierig naar hoe dat stappen er tegenwoordig aan toe gaat en waar uw kinderen nu of in de toekomst te vinden zijn, dan krijgt u nu de kans om dit te ervaren.
Duik samen met ons op 11 december as. in de uitgaanswereld van Landerd en schrijf u in voor   ’ Uit met ouders’ . Op deze uitgaansavond zijn de jongeren niet welkom.
“Uit met Ouders” is intussen een bekend fenomeen geworden o.a. in Eindhoven, Breda,
St. Oedenrode, Deurne. Na de vele succesvolle edities wordt “Uit met Ouders” voor het eerst in Landerd georganiseerd. Op 11 december zullen er vier verschillende interactieve presentaties gegeven worden in diverse uitgaansgelegenheden, twee in Zeeland en twee in Schaijk.  Deze zijn gericht op het thema “Veilig uitgaan”. Tijdens deze presentaties krijgt u tips en handvatten, kunt u vragen stellen aan deskundigen en onderling ervaringen uitwisselen.
‘Uit met Ouders’
Voor de gemeente Landerd gaan we natuurlijk naar horecagelegenheden in Zeeland en Schaijk, we hebben hiervoor een bus geregeld die ouders naar de verschillende locaties zal rijden. De avond begint In Schaijk om 19.15 en in zeeland 19.30 uur met een welkom door Burgemeester Doorn en Wethouder Dhr. P. Raaijmakers.
Na een korte inleiding gaan we naar het uitgaansgebied. Daar bezoeken raadsleden en ouders in groepen verschillende cafés. In elk café wordt een korte presentatie gegeven over de thema’s:
• Alcohol en jongeren door de GGD,
• Drugs en jongeren door Novadic Kentron,
• Uitgaan en Veiligheid door Politie en Dhr. ..,
• Helder theater met ‘ Puber en dan ?’ 
Aanmelden
Bent u geïnteresseerd in ‘Uit met Ouders’ en heeft u een zoon/dochter die op stap gaat of binnenkort misschien op stap zal gaan, dan kunt u zich tot uiterlijk 6 december 2012 aanmelden. Dit kunt u doen door een email te sturen naar info@cjggeeftantwoord.nl met uw gegevens, het aantal personen en uw startlocatie, dit i.v.m. het busvervoer en het maximaal aantal deelnemers. U kunt ook bellen naar 0800 – 254 00 00.  Hier kunt u ook terecht voor eventuele vragen.
We verzoeken u om uw bevestigingsmail mee te nemen. Er zijn geen kosten aan verbonden.