Nieuws

Alle nieuwsartikelen

Sinterklaas budgettips

26 november 2012

De feestdagen staan voor de deur!
Gezellig maar helaas ook duur.
Nibud informeert u over geldzaken, hieronder een aantal slimme besparingsstips.

Voorraadje
Wacht niet met het kopen van cadeautjes tot de speelgoedcatalogus op de mat ploft, maar spreid uw uitgaven door het hele jaar door cadeautjes te verzamelen. Bijvoorbeeld als u tegen koopjes aanloopt of als u iets voor uw kind krijgt dat u nog even achter de hand houdt. Goed verstoppen!

Het nuttige en het aangename….
U kunt ook cadeautjes in de zak doen die u toch al nodig had, zoals kerstspulletjes, een sjaal of kalender.

Sint online
Op televisie en internet is 5 december een belangrijk thema. Op Sinterklaasjournaal.nl is van alles te beleven en ook de site van SchoolTV.nl biedt allerlei liedjes en spelletjes. Vul bijvoorbeeld samen een digitaal verlanglijstje in.

Oudere kinderen vinden op internet ideëen opdoen voor lootjes trekken, gedichten maken en surprises knutselen.

Voordelig
Kijk op internet om prijzen te vergelijken of om cadeaus te bestellen. Op Marktplaats.nl of in de kringloopwinkel vindt u puzzels of spellen die nog zo goed als nieuw zijn. Loop ook eens binnen bij de drogist of budgetwinkel voor aanbiedingen of organiseer een speelgoed-ruilbeurs met andere ouders.

Spullen waar iedereen wat aan heeft kunnen wat duurder zijn, zoals een mooi spel of voorleesboek voor het hele gezin.

Zelfgemaakte cadeautjes zijn uniek en persoonlijk: een bon voor 10 keer auto wassen, een zelfgemaakt kunstwerk in een lijstje, een horloge uit de familie.

In de schoen
Samen liedjes zingen, een wortel, hooi, of tekening in de schoen stoppen: de schoen zetten gaat om meer dan cadeautjes. Sint of Piet kunnen dan een briefje terugschrijven, met een kleinigheidje erbij.

Meet & greet
Sint heeft nog niet aan alle steden een bezoek gebracht. Ga samen naar de intocht in de buurt: een spannende ervaring voor veel kinderen! Sinterklaas brengt ook vaak een bezoek aan het warenhuis in de buurt. Met een kleurplaat mee zit er vast wel een handje pepernoten in.

Peuters
Jonge kinderen hebben na drie cadeautjes vaak al genoeg, meer kunnen ze nog niet overzien. Zijn uw kinderen al wat groter? Laat iedereen dan voor elkaar cadeautjes kopen en spreek een maximumbedrag af.

Beleving
Het maken van surprises en gedichten zorgt voor minstens zoveel lol als de cadeatjes zelf. U kunt ook samen met uw kinderen pepernoten of speculaas bakken of warme chocomel serveren. Op internet zijn allerlei leuke recepten te vinden.

U kunt ook een spannend Sinterklaasverhaal voorlezen. De cadeaus kunt u verpakken in 10 lagen papier, of verstop de zak met cadeaus en organiseer een speurtocht in huis… Met een spelletje waarbij je om beurten iets voor een ander kan pakken is die zak ook niet zo snel leeg.

Dure wensen
Heeft uw kind alleen dure spelcomputers en een fiets of skateboard op zijn verlanglijstje staan? Bespreek dan samen dat de Sinterklaas zijn geld moet verdelen en dat het slim is om ook een aantal minder kostbare wensen te vragen. Dat voorkomt teleurstellingen.

Sint op bezoek?
Als u graag de Sint en Pieten aan huis wilt laten komen, kunt u zo’n bezoekje combineren met vrienden of familie en de kosten delen. Enthousiastelingen kunnen natuurlijk ook zelf een pak huren en een buurman of oom met acteertalent inschakelen!

Voor meer informatie over geld en besparen, kijk op de site van nibud.
www.nibud.nl

Lees ook onze Nieuwsflits over Sinterklaas;
Als Sinterklaas komt…