Nieuws

Alle nieuwsartikelen

De week van de opvoeding, ook bij CJGgeeftantwoord.

21 september 2012

In heel Nederland is het van 1 tot 7 oktober “de week van de opvoeding”.

Opvoeden is natuurlijk niet iets wat je op gezette tijden doet, het is een continue bezigheid en iedereen draagt zijn steentje eraan bij.
Of je nu ouder, leerkracht, trainer bent of als vrijwilliger veel met kinderen omgaat, in het grootbrengen van kinderen hebben we allemaal een taak.

Tijdens de landelijke week van de opvoeding draait het om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, mede-opvoeders, kinderen en jongeren.
De week geeft op een positieve manier aandacht aan opgroeien en opvoeden. Om een beeld te krijgen van de activiteiten deze week van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJGgeeftantwoord):

We beginnen met een thema-avond voor opvoeders van moeilijk lerende pubers (wat verandert er in de puberteit, hoe communiceer ik met een puber, grenzen stellen en straffen). Daarnaast zijn er deze week oppascursussen voor jongeren van 12-16 in de gemeenten Landerd, Sint-Oedenrode, Uden en Veghel.
Verder de cursus Peuter in zicht voor ouders van 2-4-jarigen,
een presentatie Positief Opvoeden (Triple P) op een kinderdagverblijf in Sint-Oedenrode,
het kinderkookcafé Superchefs voor kinderen van groep 7/8 van de basisschool en sociale vaardigheidstraining.
Ook na deze week houden onze activiteiten niet op, zo is er in de maand oktober nog een lezing over Positief Opvoeden (Veghel),
een voorlichtingsavond voor ouders en jongeren over alcoholgebruik (Boekel) en een avond voor ouders van pubers met onderwerpen als alcohol, drugs en social media (Sint-Oedenrode).
Om een compleet beeld te krijgen van ons aanbod aan lezingen en cursussen kijk op www.cjggeeftantwoord.nl, bel 0800-254 00 00 of loop eens binnen bij ons in Boekel, Schaijk, Sint-Oedenrode, Uden, Veghel of Zeeland.
Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor alle vragen op het gebied van opgroeien en opvoeden!