Nieuws

Alle nieuwsartikelen

Match: De kracht van aandacht!

3 september 2012

Enthousiaste mensen (18+) van Boekel tot Oss, St Oedenrode tot Zeeland en omgeving, die een dosis positieve aandacht in de aanbieding hebben.

Daar is vrijwilligersproject Match van Stichting Oosterpoort dringend naar op zoek. Want Match wil dolgraag alle kinderen die op de wachtlijst staan, blij maken met een maatje. Op maandag 10 september aanstaande houdt Match een informatiebijeenkomst, waarin het project van a tot z wordt toegelicht. De bijeenkomst vindt plaats bij Centrum voor Jeugd en Gezin Maasland aan de Kerkstraat 13 in Oss. De start is om 19:30, de bijeenkomst eindigt om 21:00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom!

Match koppelt een kind of jongere (6 t/m 16 jaar), voor wie ontspanning en plezier maken niet vanzelfsprekend is, aan een volwassen vrijwilliger. Als koppel ondernemen zij wekelijks gezellige activiteiten. Samen picknicken bijvoorbeeld, trampoline springen, knutselen of een ijsje eten op het terras. De exclusieve en positieve aandacht die een kind op deze manier krijgt, doet het zelfvertrouwen en de sociale ontwikkeling van het kind meer dan goed. Als vrijwilliger zie je het kind opknappen: een vrolijke lach op het gezicht, meer openheid, nieuwe vaardigheden, een twinkeling in de ogen, …

Een matchvrijwilliger staat er niet alleen voor. Match zorgt voor een zorgvuldige voorbereiding en professionele begeleiding gedurende de koppeling.

Match wordt uitgevoerd door Oosterpoort, instelling voor jeugd- en opvoedhulp, in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin in de regio. Meer informatie? Kijk op www.oosterpoort.org of bel (0412)-465300.