Nieuws

Alle nieuwsartikelen

Woensdag 18 april de eerste lezing van Triple P: De kracht van positief opvoeden.

20 april 2012

Logotriplep

En volle cursusruimte in Het wapen van Reek, we begonnen de avond met in het kort informatie over het CJG en daarna de lezing over Triple P.

Vooraf dachten we een uur nodig te hebben met daarna nog tijd voor vragen maar door de actieve deelname van de aanwezigen, sloten we om 22.00 uur de avond.
Tijdens de lezing werd goed duidelijk wat het opvoedingsprogramma Triple P is en welke positieve effecten je er als ouder én kind van krijgt als je volgens dit programma met de dagelijkse opvoedingsvragen omgaat.
Tijdens de mondelinge evaluatie kregen we terug dat men het een praktische avond vond en dat is natuurlijk ook de bedoeling:  Je moet naar huis gaan met het gevoel;  ‘hier kan ik iets mee’.
Er was volop gelegenheid tot het stellen van vragen en het bekijken en meenemen van informatie materiaal over Triple P en daar werd door de aanwezigen ook gebruik van gemaakt.
In totaal zijn er 3 Triple P lezingen. In de gemeente Landerd hebben we lezing 2;
Zelfvertrouwen en sociale vaardigheden stimuleren, gepland op woensdag 29 augustus 2012.

In deze tweede lezing geven we tips hoe kinderen opgevoed kunnen worden tot zelfverzekerde en bekwame kinderen.
Elke ouder kiest zelf welke waarden, vaardigheden en gedrag hij wil aanmoedigen bij zijn kinderen. Goed communiceren met anderen, positief denken, zelfstandig worden….zijn voorbeelden van vaardigheden die kinderen een grote kans op slagen geven op school en in het leven.

Ook als je niet bij de eerste lezing bent geweest kun je deze tweede lezing toch bijwonen.
We verwelkomen je graag!

Nettie Nabuurs en Constance Janssen