Nieuws

Alle nieuwsartikelen

Opening SWOPSHOP 22 maart 2017

16 maart 2017

Swopshop, ruilwinkel voor speelgoed in Veghel die voor het eerst open is op woensdag 22 maart van 14.00 uur tot 16.30 uur.


Regelmatig krijgen medewerkers van ONS welzijn van ouders de vraag of zij in Veghel speelgoed kunnen lenen. Omdat die mogelijkheid er niet is, hebben medewerkers van het Centrum Jeugd en Gezin, het jongerenwerk, het project Spel aan Huis en van het basisteam Jeugd en Gezin de koppen bij elkaar gestoken.
Het resultaat is Swopshop, een ruilwinkel voor speelgoed, die voor het eerst open is op woensdag 22 maart van 14.00 uur tot 16.30 uur.
Wethouder Menno Roozendaal komt om 15.30 uur de Swopshop officieel openen.
Iedereen uit Veghel en omliggende kerkdorpen, die geïnteresseerd is in dit nieuwe initiatief is daarbij van harte welkom op het adres Iepenlaan 4.
De Swopshop zit achter het kantoor van ONS welzijn en Area; rechts langs het kantoor naar achteren lopen en daar door de poort in het hek gaan.
Munten sparen
In veel gezinnen struikel je als het ware over speelgoed, dat niet meer gebruikt wordt. Tegelijkertijd is het aanschaffen van ander, goed en passend speelgoed een kostbare zaak.
In de Swopshop kunnen ouders en grootouders op woensdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.30 uur en op donderdagochtend van 9.00 tot 11.30 uur speelgoed ruilen tegen ander speelgoed. Wie speelgoed brengt, spaart daarmee Swopmunten en voor die munten kan ander speelgoed meegenomen worden. Alleen speelgoed brengen kan ook. Het moet er wel goed uitzien en compleet en schoon zijn. Speelgoed halen kan alleen als er Swopmunten voor ingeleverd worden.
Vrijwilligers
De Swopshop wordt gerund door vrijwilligers. Zij nemen het speelgoed in ontvangst, reiken de munten uit, helpen de bezoekers om ander speelgoed uit te zoeken en houden de winkel op orde. Een belangrijke taak van de vrijwilligers is om de bezoekers gezellig te ontvangen, zodat de Swopshop ook kan functioneren als een ontmoetingsplek. De vrijwilligers krijgen ondersteuning van beroepskrachten van ONS welzijn. Die hopen dat de Swopshop gaat uitgroeien tot een plaats waar ouders en grootouders niet alleen speelgoed komen ruilen, maar ook met elkaar in gesprek raken.
In de toekomst kunnen zij er misschien ook informatie krijgen over allerlei opvoedingsvragen.
Mensen die het leuk vinden om als vrijwilliger in de Swopshop te komen helpen, kunnen contact opnemen met ONS welzijn door te bellen naar 088-3742525 of een e-mailbericht te sturen naar swopshop@ons-welzijn.nl. Met name voor de woensdagmiddag worden nog vrijwilligers gezocht.