Nieuws

Alle nieuwsartikelen

Thema avond Groepsdruk in CommanderijCollege Gemert

16 maart 2017

De samenwerkende ouderraden van het Commanderij College organiseren een thema-avond over groepsdruk.  Marcel van Herpen zal deze avond voor u verzorgen.

Het is een basisbehoefte van de mens om ergens bij te horen. Iedereen heeft weleens te maken met groepsdruk en eigenlijk kan niemand dit helemaal weerstaan.
Heel vaak speelt de mening van onze omgeving een hele belangrijke rol in onze beweegredenen. Wij doen dingen vaak niet omdat wij dat graag willen, maar vooral omdat dit van ons verwacht wordt. Voor pubers geldt de mening van de groep nog veel zwaarder, omdat deelname aan zo’n groep voor hen heel erg belangrijk is. Zij willen er gewoon bijhoren.

Als ouders stellen we ons dan de vraag; hoe komt het toch dat hij/zij niet luistert naar ons? Waarom maken ze zich zo druk om het dragen van de juiste kleding i.p.v. het maken van huiswerk? Waarom volgt hij/zij klakkeloos die ander op in plaats van zelf na te denken? Hoe moeten wij als ouders omgaan met dit gedrag van onze pubers? Kunnen wij daar enige invloed op hebben?

Om hier inzicht in te krijgen organiseren de samenwerkende ouderraden van het Commanderij College een thema-avond over groepsdruk. 

Marcel van Herpen zal deze avond voor u verzorgen. Hij is een inspirator en bevlogen spreker! Ook is hij mede oprichter van het NIVOZ, het Nederlands Instituut voor Onderwijs en Opvoeding. 
Wij zijn er van overtuigd dat we u een hele interessante en leuke avond kunnen bieden.

Hierbij nodigen we alle ouders van pubers en andere belangstellenden graag uit op
donderdag 30 maart om 19.15 uur in het Commanderij College, Sleutelbosch 2 te Gemert.

Graag aanmelden via thema.avond@commanderijcollege.nl

Georganiseerd door de samenwerkende ouderraden Commanderij College.