Nieuws

Alle nieuwsartikelen

Informatie avond Pleegzorg

17 mei 2016

Maandag 30 mei Bieb Veghel

Soms zijn problemen in een gezin zo groot, dat een kind (tijdelijk) niet meer thuis kan wonen. Dan zijn er gelukkig veel pleegouders die een kind een plaatsje in hun huis en hart kunnen bieden. Hoe is het om pleegouder te zijn? Hoe word je pleegouder? Om wat voor kinderen gaat het? Welke verschillende vormen van pleegzorg zijn er? Kun je werk en pleegzorg combineren? Daarover gaat de informatieavond van Oosterpoort pleegzorg op 30 mei.

Rogier (4) zoekt een pleegvader in Veghel, Uden, Heeswijk e.o., die hem nóg sneller wil leren fietsen!

Een pleegouder vertelt over zijn/haar ervaringen en een medewerker van pleegzorg informeert over de voorbereiding en de begeleiding. Bezoekers kunnen vragen stellen en vrijblijvend kennismaken met wat je als pleegouder kunt betekenen voor een kind dat voor korte of lange tijd niet thuis kan wonen.

Pleegouders zijn heel divers: alleenstaand, met partner (homo of hetero) of met gezin, ook senioren en mensen die werken kunnen veel voor een kind betekenen als pleegouder, een groot huis of veel geld is niet nodig. Het is wel belangrijk dat pleegouders een kind veiligheid, stabiliteit en rust kunnen bieden.

De informatieavond is op maandagavond 30 mei van 20:00 uur tot 22:00 uur en vindt plaats bij de Bieb in Veghel (Markt 1, Veghel).

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deze informatieavond via telefoon (0412) 46 53 00 of door te mailen naar pleegzorg@oosterpoort.org.
Op supergewonemensengezocht.nl en op pleegzorg.nl staat uitgebreide informatie over pleegzorg, waaronder verhalen van mensen die pleegouder zijn geworden.