Nieuws

Alle nieuwsartikelen

23 mei: Ouders Uit in de Kluis

17 mei 2016

flyer-poster ouders uit in de kluisveghel 23-5-2016

Bij de voorbereidingen voor Uit met ouders, januari jl. vonden we het jammer dat we De Kluis niet als locatie konden bezoeken.
Daarna was het plan voor nog een informatie avond voor ouders van pubers, maar dan nét wat anders, snel gemaakt.

Katja Vermeer, jongerenwerker van Ons-welzijn en Constance Janssen, CJGgeeftantwoord, zijn bij elkaar gaan zetten met als doel een informatieve avond voor ouders van jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar.
De ervaring vanuit de cursus ‘Beter omgaan met je Puber’ en vanuit de jongeren die bij De Kluis komen maakte duidelijk dat er veel behoefte is aan informatie over allerlei onderwerpen. Vandaar dat we deze keer voor 3 andere workshops hebben gekozen, zodat er ook voor de ouders die in januari al op ‘kroegentocht’ zijn geweest voldoende nieuwe informatie te halen is.

“Voor ieder wat wils en de jeugd in een positief daglicht zetten”, dat is een doel voor deze avond. En wij denken dat dat zeker is gelukt!
De jongeren krijgen namelijk een belangrijke rol deze avond, samen met Katja verzorgt een jongere de introductie met daarin een presentatie over de Kluis, bij de workshop over gamen laat een jongere samen met Iris de Man van Novadic-Kentron de positieve kanten van het gamen zien.

Tijdens de wat langere pauze is de gelegenheid om langs de grote informatietafel te lopen en vragen te stellen aan de diverse professionals die aanwezig zijn.
Onder het genot van een kopje koffie of thee én met muzikale omlijsting van een DJ van De Kluis.
We starten de avond dus met een presentatie van Katja Vermeer, jongerenwerker in De Kluis.
Daarna zijn er een aantal workshops met de volgende thema’s:

@Gamen, leerzaam of gevaarlijk? Door Novadic-Kentron en jongere(n)

@Beter omgaan met je Puber versus beter omgaan met je Ouders.
            door CJGgeeftantwoord en jongerenwerk De Kluis

@ Jongeren en seksualiteit. Gevaarlijk spel? Door Sense

De volgende professionals zijn tijdens de pauze aanwezig om vragen te beantwoorden over bv Alcohol, Drugs, hulpverlening etc.
Basisteam jeugd en Gezin (BJG), CJG, GGD, Halt, Novadic-Kentron, I-magocoaching , Matching for succes en De Kluis!
Wij denken dat het voor ouders heel leuk is om ook eens zelf te kunnen komen kijken binnen de Kluis en daar is tijdens deze avond volop gelegenheid voor.
Alles op een rijtje:
Ouders uit in De Kluis:
Wanneer: maandag 23 mei 2016
Tijd: van 19.15 uur tot ± 22.00uur (inloop vanaf 19.00 uur )
Waar: Jongerencentrum De Kluis, Noordkade, NCB-Laan 52-54
Kosten: geen
Aanmelden kan via info@cjggeeftantwoord.nl op onze website www.cjggeeftantwoord is meer informatie te vinden. Gezien de beperkte ruimte in De Kluis raden we aan snel aan te melden want vol=vol.