Nieuws

Alle nieuwsartikelen

Veghel in gesprek met ouders en jongeren over alcohol!

27 maart 2012

alcohol min embleem

Hoeveel alcohol mag mijn kind drinken? Is het verstandig om mijn kind thuis te laten drinken? En wat zijn de risico’s van alcoholgebruik door jongeren? Hoe kan ik nee zeggen? Waarom worden meisjes sneller dronken dan jongens?

Zomaar wat vragen waar op de themabijeenkomst over alcohol afgelopen maandag 19 maart in het Dorpshuis in Zijtaart antwoord op werd gegeven.
De thema-avond was een initiatief van het Centrum van Jeugd en Gezin (CJG), GGD Hart van Brabant, Novadic-Kentron en de gemeente Veghel.

De avond werd geopend door wethouder R. van Rinsum, waarna de GGD een korte presentatie gaf over alcoholgebruik in de gemeente Veghel, gevolgd door een prikkelende, confronterende presentatie; ‘ Alcohol en jongeren, wake up call !’  van dhr. G.H.P.R. Slabbers, kinderarts Ziekenhuis Bernhoven.
Na de pauze werd de film ‘ Bezopen’ vertoond. Een film gemaakt door jongeren, die ook veel indruk maakte op de aanwezige jeugd.

Dhr. Slabbers gaf een interactieve presentatie, waarbij ook zijn eigen ervaringen als kinderarts aan de orde kwamen. Ondanks de grote groep ouders en jeugd was het snel stil in de zaal.
De informatie die gegeven werd, cijfers en foto’s maakten duidelijk indruk op de aanwezigen en zorgde ook voor vragen aan hem, de aanwezige huisarts dr Bouma en de medewerkers van de GGD, CJG en Novadic-Kentron.

Na afloop werd er nog nagepraat en was men nog in de gelegenheid om schriftelijke informatie mee te nemen.
De verwachting is dat deze avond genoeg stof heeft gegeven om daar in de eigen thuissituatie nog eens over na te praten.

Voor degene die afgelopen maandag niet aanwezig konden zijn, maandag 2 april is er in ‘ De Stapperij’ De Bunders 3 in Veghel nogmaals gelegenheid om deze avond bij te wonen.
Graag even aanmelden, telefonisch of via mail.

CJG wil iedereen nogmaals bedanken voor zijn, haar aanwezigheid!