Nieuws

Alle nieuwsartikelen

Geslaagde Superchefs beweegt in Uden

15 december 2014

superchefs uden

Feestelijke afsluiting van superchefs beweegt.

Superchefs beweegt is een programma van 7 bijeenkomsten waarbij kinderen “leren” dat gezond koken heel lekker en gemakkelijk kan zijn en vooral leuk. Ook proeven van gerechten die je niet kent is hierbij heel belangrijk want eten kun je leren.

Naast de 3 kooklessen waren er ook 3 beweeglessen waarin de kinderen met een beweegdocent vanuit “Kicks “ op een leuke manier aan het bewegen gingen.
Tevens heeft supermarkt rondleiding plaatsgevonden bij de JUMBO aan het Muziekplein, waar kinderen en begeleiders diverse opdrachten moesten uitvoeren. Ter afsluiting kregen zij van de JUMBO een gezond presentje mee.

Op 11 december was de feestelijke afsluiting waarbij een beweegdemo werd gegeven en gekookt was voor de gasten van de kinderen. De 8 trotse deelnemende kinderen kregen hun diploma uitgereikt door diëtiste Marion Jansen en een medewerkster van de GGD Hart voor Brabant.
JUMBO heeft alle ingrediënten gesponsord voor de kookbijeenkomsten waardoor de deelnemersprijs voor deze cursus erg laag kon blijven.
Superchefs beweegt is een activiteit die vanuit het CJG georganiseerd word. Ook in 2015 zal deze activiteit weer gaan plaatsvinden dus hou de site van het CJG in de gaten!