Cursus Gescheiden Opvoeden

Hoe wil je worden herinnerd als ouder van je kind?

Helaas is het lang niet altijd zo dat als de ouders uit elkaar zijn dat het gevecht over is. Uit teleurstelling, woede, angst en rancune blijven mensen elkaar soms een leven lang dwars zitten. Probeer dan maar eens de conflicten niet over de hoofden van de kinderen uit te vechten. Stel je eens voor dat je wél kunt overleggen over de kinderen? Dat je zonder toestanden allebei de musicaluitvoering, schoolbijeenkomsten, eindexamens, verjaardagen kunt bijwonen?
Het kan, door anders te leren communiceren. Besluiten dat je het anders gaat doen. Ook zelf beginnen en dat volhouden.
In 6 bijeenkomsten leer je kijken naar je eigen situatie van de scheiding en de opvoeding van je kind. Je leert effectieve communicatietechnieken in te zetten voor de omgang met de kinderen en bijvoorbeeld in de omgang met je ex.
Je krijgt meer inzicht in wat er speelt bij de kinderen, handreikingen voor beter gescheiden opvoeden met als resultaat minder spanning en meer rust. Je gaat zelf aan de slag met de opdrachten uit je eigen leven.
Doel is om vaders en moeders die gescheiden zijn, met elkaar in gesprek te brengen over de opvoeding van hun kind in situatie van echtscheiding. Je leert in deze bijeenkomsten beter omgaan met de moeilijkheden die je ervaart bij de scheiding en opvoeding.

Bij voldoende belangstelling kunnen we deze cursus starten

Belangrijke Info

Datum

2019

Bijeenkomsten

6

Kosten

geen

Waar

CJG

Data, aanvangstijden en locatie

Over deze bijeenkomst is op dit moment nog geen exacte datum gepland. U kunt zich hieronder inschrijven waardoor u op de wachtlijst komt te staan. Zodra er meer duidelijk is over data en locatie, wordt u door ons ingelicht.

Schrijf u in

Wanneer u wilt deelnemen, voer dan hieronder uw gegevens in. Na inschrijving ontvangt u van ons een bevestiging.