Peuter in Zicht

Wegens teveel belangstelling is het niet meer mogelijk deel te nemen. U kunt zich nog wel aanmelden, waardoor u op de wachtlijst komt te staan. Wij houden u dan op de hoogte wanneer deze bijeenkomst opnieuw plaats zal vinden.

Gratis opvoedcursus Peuter in Zicht

De cursus van 4 avonden is bedoeld voor zowel vaders als moeders van peuters van 1½-2 tot en met 3 jaar en wordt begeleid door Annemarie Smits, verpleegkundige van de GGD-jeugdgezondheidszorg.
Uitgangspunten van deze avonden is om je te informeren over de ontwikkelingsfases van je kind, herkenbare situaties te schetsen en in groepjes te bespreken en handvatten aan te reiken om het gedrag van je kind op een positieve manier te ondersteunen en sturen.

Een voorbeeld
Job van 3 ontdekt dat hij ook ‘nee’ kan zeggen als papa en mama hem iets vragen. Daar maakt hij flink gebruik van. Hij wil ook alles zelf doen. Job kan aardig driftig worden als zijn ouders tegen hem in gaan. Het wordt er niet gezelliger op thuis. Tijdens de cursus Peuter in Zicht horen de ouders van Job dat peuters een ontwikkelingsfase doormaken waarin dit gedrag thuis hoort. Ze leren hoe zij Job stimuleren een aantal dingen zelf te doen, hoe ze hem steunen wanneer het ‘zelf-doen’ nog niet zo goed lukt en hoe te sturen wanneer Job ongewenst gedrag vertoont.

Let op, 4 data, waarvan 2 maandagavonden en 2 dinsdagavonden. Gezien de opbouw van de cursus raden we je aan om geen avond te missen!

Belangrijke Info

Datum

4 juni 2018

Bijeenkomsten

4

Kosten

geen

Waar

Consultatiebureau,
Aldetiendstraat 23, Uden

Data, aanvangstijden en locatie

  • Consultatiebureau, Aldetiendstraat 23, UdenLocatie:
  • 20.00-22.00 uurTijden:
  • 19.45 uurZaal Open:
  • 4-6-2018Bijeenkomst 1
  • 12-6-2018Bijeenkomst 2
  • 18-6-2018Bijeenkomst 3
  • 26-6-2018Bijeenkomst 4

Schrijf u in

Wanneer u wilt deelnemen, voer dan hieronder uw gegevens in. Na inschrijving ontvangt u van ons een bevestiging.